Dwa miesiące temu, finanse mnie trzymają. Może po nowym roku się zbiorę.
Volkswagen będzie sprzedawał Seaty w Polsce
Zwiń
X
-
dato, a kiedy masz zamiar robić ?
Zamieszczone przez datoDwa miesiące temu, finanse mnie trzymają. Może po nowym roku się zbiorę.O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
GVI 1.4TSI
LANCIA YPSILON 1.2 MPI
tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI
Komentarz
-
-
Nowości z frontu:
Nie widać końca wojny pomiędzy Iberią Motor Poland i Volkswagen Group Polska o dystrybucję samochodów Seata w naszym kraju...
Nie widać końca wojny pomiędzy Iberią Motor Poland i Volkswagen Group Polska o dystrybucję samochodów Seata w naszym kraju...
W efekcie scenariusz, w którym od przyszłego roku seaty w Polsce sprzedawać będą osobno importer Iberia Motors i sam koncern Volkswagen, do którego należy hiszpańska marka, jest coraz bardziej realny.
Jak ustalił DGP, nie doszło do planowanego spotkania między polskimi dilerami seata, przedstawicielami Volkswagen Group Polska oraz Iberii. Nie było bowiem na nim nikogo z Volkswagena.
Jerzy Krężlewski, który odpowiada za komunikację Volkswagen Group Polska, nie komentuje sprawy spotkania. Potwierdza jednak, że Volkswagen od przyszłego roku chce sam sprzedawać w Polsce seaty, choć jeszcze przez dwa lata umowę na dystrybucję tych aut ma Iberia.
Nieoficjalnie wiadomo, że Niemcy nie chcą się zgodzić na zaproponowane przez Iberię warunki odstąpienia od umowy. Polska firma oczekuje metody wyceny podobnej do tej, jaką udało się wynegocjować Janowi Kulczykowi.
Dostał on 600 mln zł, ale zbył na rzecz Volkswagena nie tylko firmę, która była generalnym importerem volkswagenów, audi i skód – dołożył też punkty dilerskie i akcje w samochodowym banku Volkswagena.
Przy wycenie biznesu dystrybucyjnego Volkswagen i Kulczyk wziął pod uwagę sprzedaż aut z dziesięciu najlepszych lat importera. Krystian Poloczek, właściciel Iberia Motor, oczekuje podobnego sposobu wyceny. Ale niemiecki koncern nie chce na to pójść.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez shadoDaj im jeszcze miesiąc :diabelski_usmiechO2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
GVI 1.4TSI
LANCIA YPSILON 1.2 MPI
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez shadoPodobno, że VW wymaga, że w jego salonie nie może być sprzedawana jakakolwiek inna marka
I raczej VW dla jednej Polski swoich zasad nie zmieniCzarny Elegance
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MaicroftKilka lat temu w Bielsku salon Audi i VW byly w jednym budynku.Czarny Elegance
Komentarz
-
-
wiadomość z ostatniej chwili - seat lublin się również zamyka z nowym rokiem najprawdopodobniej. , kię już dawno w zasadzie zamknęli , szkoda chłopaków.
tym samym nie będzie w lublinie , a zapewne i zamościu a w sumie na całym południowym wschodzie salonu seata..
ciekawe gdzie ludziska będą na serwisy gwarancyjne jeździć..O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
GVI 1.4TSI
LANCIA YPSILON 1.2 MPI
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez leszekmwkię już dawno w zasadzie zamknęli
Zamieszczone przez leszekmwseat lublin się również zamyka z nowym rokiem najprawdopodobniej
Zamieszczone przez leszekmwszkoda chłopakówCzarny Elegance
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Bigleszekmw napisał/a:
kię już dawno w zasadzie zamknęli
Dziś w Olimpie widziałem słuzbowa Kiie Ceed z Euro-Marketingu, więc chyba nie bardzo.
Zamieszczone przez Bigleszekmw napisał/a:
seat lublin się również zamyka z nowym rokiem najprawdopodobniej
mogę to szybko sprawdzić. Właściciel tego salonu to dobry kumpel mojego przyjaciela.
Zamieszczone przez BigAni trochę. Z takim chamstwem i prostactwem jak w Kia Euro Marketing nie spotkałem się nawet w sklepach za czasów PRL-u.O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
GVI 1.4TSI
LANCIA YPSILON 1.2 MPI
Komentarz
-
-
W Katowicach salon i ASO Seata, prowadzi teraz Promoto ( spółka handlująca Mazdą, która na leży do JKK, która handluje dla odmiany Hondą) :lol:
Lokalizacja tam gdzie kiedyś Silesia, czyli na Bogucickiej.ORIGINAL GERMAN AUDI A6 C7 AVANT 3.0 TDI 313KM - http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...168233#1168233
ORIGINAL GERMAN AUDI QUATTRO 2.2 200KM- http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...460025#1460025
ORIGINAL CZECH SKODA FABIA MONTE CARLO 1.2 TSI 105KM - http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=906416#906416
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez BigZamieszczone przez MaicroftKilka lat temu w Bielsku salon Audi i VW byly w jednym budynku.
Komentarz
-
-
Jestem jednym z ostatnich - nie wiem, czy tu już się chwaliłem - co się na "Excellence" w Lełonie załapał - 5 lat gwarancji serwisowej za "pińcet"
No i wiem już, że otwarte kontrakty będą obsługiwane, okazuje się, że też ubezpieczalnia za tym stoi, ale załatwia się normalnie jak serwisową gwarancję, tylko ASO samo występuje później o refundację kosztów
Komentarz
-
Komentarz